Hypnotherapie en Regressie

Bij elke opleiding vind je de specifieke informatie betreffende de studiebelasting, de tentamens en examens, de kosten van de opleiding, het inschrijfformulier, de inschrijfprocedure en de Statuten van het Instituut.

Module Hypnotherapie en Regressie

Unieke Opleiding Hypnotherapie van 1 jaar die (onbewuste) problematiek en trauma’s oplost!

De Opleiding Hypnotherapie en Regressie start 14 Augustus 2021

Je kunt je nu al inschrijven!

Wat houdt Hypnotherapie en Regressie in?

Een zeer complete opleiding die je leert op verantwoorde wijze je cliënten in een ontspannen toestand te brengen, waarbij je tijdens een sessie doeltreffende suggesties geeft en de behandeling vakbekwaam afrondt.

Algemene informatie

Oneindig veel trance- en inductietechnieken garanderen dat je cliënt traumatische ervaringen en blokkades moeiteloos uit zijn/haar onderbewustzijn naar boven kan halen. Hierdoor vindt optimale en snelle verwerking plaats.

Hoewel hypnose op zich geen therapie is en uitsluitend dient de cliënt te ontspannen worden desalniettemin tijdens de trance toch een groot aantal problemen opgelost. De methodieken, traumaverwerkingstechnieken en veranderingstechnieken, die deel uitmaken van deze opleiding zorgen voor uitmuntende resultaten en realiseren dat je cliënten binnen korte tijd weer stabiel en gelukkig in het leven staan. Ook zwaardere problematiek komt bij deze opleiding aan de orde.

Hypnotherapie is een serieus vakgebied en heeft helemaal niets te maken met de zogenaamde ‘toneelhypnose’, waarbij mensen in trance worden gebracht om de meest gekke opdrachten te vervullen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

– Voor mensen die zich als doel willen stellen andere mensen te helpen en zich een enorm arsenaal aan ontspanningstechnieken, therapeutische vaardigheden en (gedrags)veranderingstechnieken willen aanleren.
– Voor iedereen die wellicht al een (alternatieve) opleiding gedaan heeft maar nog twijfelt of er genoeg praktische kennis voorhanden is om de toekomstig cliënt optimaal te kunnen helpen.
– Voor iedereen die een schriftelijke cursus volgt of gevolgd heeft en die na afronding hiervan het gevoel heeft een aantal praktische vaardigheden te missen.

Tijdens de opleiding komen de volgende aspecten aan bod

Belangrijk onderdeel van deze opleiding is Regressie: het terugvoeren van de cliënt naar zijn verleden. Met allerlei ondersteunende technieken wordt het verleden herbeleefd en verwerkt. Soms kan het zelfs nodig zijn terug te gaan naar de geboorte en zwangerschap van de cliënt (rebirthing), omdat ook daar al vaak traumatische ervaringen zijn ontstaan. Een enkele keer ga je tijdens de sessies ook terug naar een vorig leven (bijvoorbeeld wanneer de problematiek in het huidige leven niet opgelost kan worden en de oorzaak in een eerder leven ligt).

Daarnaast leer je werken met Gestalttherapie (rollenspellen, deelpersoonlijkheden, veranderingstechnieken, enzovoort) en krijg je onderricht in Innerlijk Kindtherapie: op zoek gaan naar jezelf op jongere leeftijden, teneinde vast te stellen waar de problematiek ooit begonnen is en welke beslissingen je toen als kind genomen hebt, welke (verkeerde, of onwerkbare) overtuigingen en gedragingen daaruit ontstaan zijn.

Hypnotherapie

Verplichte literatuur

Hypnose als hulpmiddel bij psychotherapie – J.M. Cladder, antiquarisch, wordt (als lesmateriaal) aangeleverd door het Instituut

Regressie en het Innerlijke Kind – Frank den Ouden

Aanbevolen literatuur

Handboek Gestalttherapie – Chris Hatcher en Philip Himelstein, Uitgeverij Karnak

Handboek Moderne Hypnotherapie – Barbelo C. Uijtenbogaardt

Studiematerialen

Een multomap met tabbladen, gelijnd papier en pennen.
Een opklapbare behandeltafel met overtrek en 1 kussen, 2 grote badhanddoeken.

Studiebelasting

Lesdagen: 10 zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur (één keer per twee weken).
Zelfstudiebelasting: 4 tot 5 uur per 2 weken.
Uitwerken van methodieken en technieken in oefengroepen: 10 middagen of avonden.

Tentamens, examen, diploma

Na afronding van een les wordt een schriftelijk tentamen afgenomen.
Na afronding van de opleiding volgt een schriftelijk en mondeling eindexamen.
Je kunt een herexamen doen.
Na het behalen van het eindexamen wordt een opleidingscertificaat uitgereikt.

Kosten van de opleiding en betalingsregeling

Inschrijfgeld, intake- en informatiegesprek, administratiekosten: € 50,00 (bij inschrijving te voldoen).
Lesgeld, inclusief examenkosten (10 lesdagen) € 995,00, inclusief BTW.
Betaling vóór aanvang van de opleiding, of een aanbetaling van € 545,00, gevolgd door 3 maandelijkse termijnen van € 150,00.

Inschrijving voor de opleiding

Na invulling van het aanmeldingsformulier en een persoonlijk intake- en informatiegesprek.
Klik hier voor het inschrijfformulier!

Opleidingsniveau: HBO of MBO aangevuld met praktische of inzichtelijke kennis

Statuten

Op deze website vind je de Statuten (regelgeving en gedragsregels). Lees deze alsjeblieft goed door, de Statuten bevatten belangrijke informatie!