Communicatieve Vaardigheden – NLP

Bij elke opleiding vind je de specifieke informatie betreffende de studiebelasting, de tentamens en examens, de kosten van de opleiding, het inschrijfformulier, de inschrijfprocedure en de Statuten van het Instituut.

Module Communicatieve Vaardigheden – NLP

 

Unieke praktijkgerichte Opleiding NLP voor (aankomend)  therapeuten!

 

De Opleiding Communicatieve Vaardigheden – NLP start 12 September 2020

Je kunt je nu al inschrijven!

Wat houdt Communicatieve Vaardigheden – NLP in?

Het geven van therapie en het ondersteunen van cliënten is onlosmakelijk verbonden met het vermogen om op een correcte, doeltreffende manier te communiceren. Ontspannen werken met je (toekomstig) cliënt en diens vertrouwen winnen doe je door gebruik te maken van gesprekstechnieken, effectief taalgebruik, je lichaamstaal en het uitstralen van zelfvertrouwen en een ontspannen houding.

Algemene informatie
Tijdens de Opleiding Communicatieve Vaardigheden leer je in 10 lesdagen op een praktische manier een scala aan gesprekstechnieken, veranderingsmethodes en therapeutische methodieken.

Hierbij maak je tevens gebruik van NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren, een therapeutische methode die in korte tijd, grote, positieve en blijvende verandering bij cliënten teweegbrengt. Zonder dat je hierbij langdurig en diep in het verleden van die cliënten hoeft te graven, of verborgen en onbewuste traumatische ervaringen hoeft op te sporen.

Door te letten op lichaamssignalen, gezichtsuitdrukkingen, gedragingen en de manier van communiceren en denken van je cliënt, krijg je een schat aan informatie, over zijn welbevinden. Bijna altijd zijn deze reacties en het woordgebruik onbewust en bepalen zij voor een groot deel de stemming en het geluksgevoel van de cliënt.

Dat is goed nieuws voor de NLP-therapeut, want dan hoef je immers alleen maar die non- verbale signalen, het woordgebruik en het denken van de cliënt te veranderen, waardoor de weg naar geluk en succes openligt. Het wonderlijke gevolg hierbij is dat vervolgens de onderliggende trauma’s en blokkades van de cliënt, vanzelf spontaan verdwijnen, zonder dat diepgaande therapie nodig is.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

– Voor mensen die zich als doel willen stellen andere mensen te helpen en zich therapeutische vaardigheden willen aanleren.
– Voor iedereen die wellicht al een (alternatieve) opleiding gedaan heeft maar nog twijfelt of er genoeg praktische kennis voorhanden is om de toekomstig cliënt optimaal te kunnen helpen.
– Voor iedereen die een schriftelijke cursus volgt of gevolgd heeft en die na afronding hiervan het gevoel heeft een aantal praktische vaardigheden te missen.
-Voor een ieder die in zijn/haar privéleven of baan wil leren optimaal te communiceren, contact te leggen en voor zichzelf ontspannen en zelfverzekerd in het leven wil staan.

Doelstelling van de Opleiding

– Snel en doeltreffend (oude) problematiek op kunnen ruimen en (gedrags)veranderingen kunnen realiseren.
– Het aanleren van talloze praktische vaardigheden, methodieken en technieken door het vormen van oefengroepen (met ondersteuning van de docent).
– Het oefenen van communicatietechnieken en gesprekstechnieken in rollenspellen. Met behulp van lichaamstaal, houding, correct en doeltreffend taalgebruik effectief contact maken met je cliënt (direct een vertrouwensband en een ontspannen sfeer creëren).
– Het oefenen van intakegesprekken en sessies.
– Je zelfkennis en zelfvertrouwen vergroten, je bewust worden van je eigen valkuilen, een beter zelfbeeld ontwikkelen en op verantwoorde wijze een praktijk leren voeren.
– Een zekere en stabiele therapeut creëren.
– Optimale begeleiding tijdens en na de lessen.

Communicatieve Vaardigheden

Verplichte literatuur

Essenties van NLP – Lucas Derks en Jaap Hollander, Uitgeverij Servire

Aanbevolen literatuur

De verborgen dynamiek van familiebanden – Bert Hellinger, Uitgeverij Altamira Becht

Studiematerialen

Een multomap met tabbladen, gelijnd papier en pennen.

Studiebelasting

Lesdagen: 10 zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur (één keer per twee weken).
Zelfstudiebelasting: 4 tot 5 uur per 2 weken.
Uitwerken van methodieken en technieken in oefengroepen: 10 middagen of avonden.

Tentamens, examen, diploma

Na afronding van een les wordt een schriftelijk tentamen afgenomen.
Na afronding van de opleiding volgt een schriftelijk en mondeling eindexamen.
Je kunt een herexamen doen.
Na het behalen van het eindexamen wordt een opleidingscertificaat uitgereikt.

Kosten van de opleiding en betalingsregeling

Inschrijfgeld, intake- en informatiegesprek, administratiekosten: € 50,00 (bij inschrijving te voldoen).
Lesgeld, inclusief examenkosten (10 lesdagen) € 995,00, inclusief BTW.
Betaling vóór aanvang van de opleiding, of een aanbetaling van € 545,00, gevolgd door 3 maandelijkse termijnen van € 150,00.

Inschrijving voor de opleiding

Na invulling van het aanmeldingsformulier en een persoonlijk intake- en informatiegesprek.
Klik hier voor het inschrijfformulier!

Opleidingsniveau: HBO of MBO aangevuld met praktische of inzichtelijke kennis.

Statuten

Op deze website vind je de Statuten (regelgeving en gedragsregels). Lees deze alsjeblieft goed door, de Statuten bevatten belangrijke informatie!